Organizace práce v ubytovacím zařízení
65-u-3/AC35
E (tříleté, EQF úroveň 3)
E (dvouleté, EQF úroveň 2)
65 - Gastronomie, hotelnictví a turismus
Organizace práce v ubytovacím a stravovacím zařízení
Odborné učiliště Cvrčovice, příspěvková organizace, Cvrčovice
Kompetence k učení
11. 06. 2019 22:43
4
2. ročník
individuální
Komplexní úloha je zaměřena na organizaci práce v ubytovacím zařízení. Žáci se seznámí s charakteristikou a druhy ubytovacích zařízení, klasifikací hotelů a organizační strukturou hotelového provozu.
Žák:
Žák:
Doporučený časový rozvrh:
Komplexní úlohu lze využít v teoretickém vyučování předmětu Zařízení závodů oboru Stravovací a ubytovací služby a Práce ve stravování.
Organizační forma výuky – teoretická
Prostředí realizace – učebna, odborná učebna
Učební pomůcky pro žáka:
Učební pomůcky pro učitele a technické vybavení:
Na základě prezentace žáci vypracují příslušný pracovní list. Pracovní list mohou žáci vypracovat samostatně nebo ve dvojicích dle jejich schopností.
Žák splní komplexní úlohu vypracováním pracovního listu na základě prezentace.
METZ, Reinhold, Hermann GRÜNER a Thomas KESSLER. Restaurace a host: základní odborné vědomosti: restaurace, hotel, kuchyně. Praha: Europa-Sobotáles, 2008. ISBN 978-80-86706-18-4
ŠEBELOVÁ, Marie a Jaromír HORNÍK. Zařízení závodů: učebnice pro odborná učiliště: obor kuchařské práce. 2. vyd. Praha: Parta, 2010. ISBN 978-80-7320-153-1.
OV RVP - Odborné vzdělávání ve vztahu k RVP
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Kučera. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.