Solení masa – solicí směsi
29-u-2/AC58
E (dvouleté, EQF úroveň 2)
H (EQF úroveň 3)
29 - Potravinářství a potravinářská chemie
Solení masa, solicí směsi
Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, příspěvková organizace, Bělíkova, Frýdlant
20. 11. 2019 11:34
16
3. ročník
skupinové
3
Žákovský projekt – žáci získají přehled o jednotlivých technologických postupech solení masa, prakticky si postupy vyzkouší a znalosti si upevní zpracováním prezentace – fotodokumentace jednotlivých způsobů solení masa a použití solicích směsí.
V RVP pro obor vzdělání 29-51-E/01 Potravinářská výroba jsou tyto výsledky vztahující se k modulu:
Žák:
Žáci:
Organizační forma výuky je teoreticko-praktická, úloha bude probíhat v odborné učebně školy, případně v domácím prostředí žáků a u smluvních partnerů školy.
Zpracování teoretické části – příprava prezentace může probíhat v počítačové učebně nebo v domácím prostředí žáků.
K řešení komplexní úlohy je třeba vybavená učebna – laboratoř a učebna odborného výcviku.
Suroviny pro přípravu. Vhodné celky masa a masné dílo. Obalový materiál a nádoby pro uložení nasoleného masa a díla.
Fotoaparát nebo mobilní telefon s fotoaparátem, počítač.
Žáci vytvoří elektronickou prezentaci jednotlivých způsobů solení masa a díla.
Kvalita domácí přípravy – seznam použitých surovin a pomůcek, popis technologického postupu
Aktivita při práci ve skupině – solení masa, dokumentace postupu
Dodržování technologického postupu
Dodržování správné hygienické praxe a BOZP
Zpracování prezentace
Předvedení vytvořené elektronické prezentace
L. Steinhauser. Hygiena a technologie masa. Brno, Last, 1995. ISBN 80-900260-4-4
OV RVP - Odborné vzdělávání ve vztahu k RVP
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavla Sedláčková. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.