Vývary
65-u-3/AB51
H (EQF úroveň 3)
L0 (EQF úroveň 4)
65 - Gastronomie, hotelnictví a turismus
Příprava teplých pokrmů - polévky
Střední škola SČMSD Praha, s.r.o., Slavětínská, Praha 9 - Klánovice
Kompetence k učení, Kompetence k pracovnímu uplatnění a podnikatelským aktivitám
24. 04. 2019 00:06
8
1. ročník
skupinové
15
Žáci si teoreticky upevní vědomosti přípravy vývarů a jejich využití. Následně budou připravovat vývar, rozvinou tak své dovednosti a návyky.
Žák:
Žáci si pod vedením učitele upevní vědomosti – pracovní list. Dále pak formou individuální nebo skupinové práce si budou osvojovat dovednosti, návyky a budou rozvíjet své schopnosti, volit suroviny a jejich opracování, volbu technologického postupu a prezentaci výrobku.
Teoretická část:
Praktická část:
V odborné učebně – cvičná kuchyň
Učitel i žák: pracovní oblečení do výrobního střediska, nože
Odborná učebna: funkčně vybavená cvičná kuchyň + PC s připojením na internet, dataprojektor, plátno na promítání
V teoretické části si žák upevní vědomosti přípravy vývarů. Dále pak žák v praktické části připraví základní vývar a následně z něj připraví polévkový vývar s vložkou.
Pracovní list bude hodnocen bodově: max. 15 bodů
Praktická část:
50–44 bodů – 1
43–37 bodů – 2
36–30 bodů – 3
29–23 bodů – 4
22–0 bodů – 5
Známka má váhu čtvrtletní práce.
Úvodní stránka – Kulinářské umění. Úvodní stránka – Kulinářské umění [online].
Dostupné z: http://www.kulinarskeumeni.cz
OV NSK - Odborné vzdělávání ve vztahu k NSK
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Závišková. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.