Výživa - základní pojmy
65-m-2/AG96
Odborné vzdělávání
odborný teoretický
E (dvouleté, EQF úroveň 2)
E (tříleté, EQF úroveň 3)
65 - Gastronomie, hotelnictví a turismus
29 - Potravinářství a potravinářská chemie
Fyziologie výživy – základní pojmy
65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
65-51-E/02 Práce ve stravování
48
30. 04. 2020
Zdravotní způsobilost pro zvolený obor.
Modul se věnuje fyziologii výživy.
Žák získá základní znalosti o výživě. Uplatní základní vědomosti při výběru vhodných surovin pro přípravu pokrmů.
Žák:
Metody slovní:
Žák v rámci teoretické výuky:
1. ročník
Výsledky vzdělávání budou ověřovány v průběhu a na konci vzdělávacího modulu. Teoretické znalosti jsou ověřeny ústní a písemnou formou.
Hodnocení probíhá v průběhu a na konci vzdělávacího modulu
Zadávané otázky mají být jednoznačné, srozumitelné a mají směřovat k upevnění učiva.
U ústního zkoušení jsou hodnoceny odborné znalosti a vědomosti, vztahy mezi probranými obsahovými okruhy, srozumitelnost a plynulost projevu.
Při hodnocení písemných testů je posuzována věcná správnost odpovědi.
Přepočet mezi procenty správných odpovědí a známkou:
Správně je méně než 35 % známka 5
Správně je alespoň 35 a méně než 50 % známka 4
Správně je alespoň 50 a méně než 70 % známka 3
Správně je alespoň 70 a méně než 85 % známka 2
Správně je alespoň 85% známka 1
Za splněný se považuje modul při dodržení následujících kritérií:
ŠIMONIČ, R. Výživa odborná učebnice pro kuchaře a číšníky, 1. vyd. Praha. 1984. ISBN 80-239-1040-X
ŠÉBELOVÁ, Marie. Potraviny a výživa - obor Kuchařské práce (učebnice pro odborná učiliště). Praha, Parta ISBN: 97-8807-320-
OV RVP - Odborné vzdělávání ve vztahu k RVP
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dagmar Vaďurová. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.