Jádrové hmoty
29-m-2/AL36
Odborné vzdělávání
odborný teoretický
E (dvouleté, EQF úroveň 2)
29 - Potravinářství a potravinářská chemie
29-51-E/01 Potravinářská výroba
29-51-E/02 Potravinářské práce
12
30. 04. 2020
Modul vysvětlí výběr surovin pro výrobu jádrových hmot, druhy jádrových hmot, jejich technologickou přípravu a použití.
V RVP pro obor vzdělání 29-51-E/01 Potravinářská výroba a 29-51-E/01 Potravinářské práce je uveden výsledek vzdělávání vztahující se k modulu:
Žák:
Rozdělení jádrových hmot
Výběr a úprava surovin
Příprava jádrových hmot
Vady výrobků z jádrové hmoty a jejich příčiny
Ostatní výrobky z jádrových hmot
Při teoretické výuce se bude využívat:
Učební činnosti žáků:
doporučuje se zařadit do 2. ročníku
Ústní zkoušení
Písemné ověřování vědomostí
Aktivita ve vyučovací hodině
Uvést charakteristiku jádrových hmot
Uvést dělení jádrových hmot podle druhu použité jádroviny
Uvést dělení jádrových hmot podle způsobu použití
Vyjmenovat základní suroviny pro přípravu jádrových hmot
Vysvětlit vliv surovin na kvalitu jádrových hmot
Vysvětlit technologický postup přípravy jádrové hmoty nepečené
Vysvětlit pojmy odležení hmoty, tvarování hmoty, pečení výrobku, leštění povrchu výrobku
Charakterizovat výrobu jádrové hmoty s použitím melanžeru
Charakterizovat výrobu jádrové hmoty s použitím mixéru
Uvést přípravu mandlové hmoty petit-four
Uvést přípravu mandlové hmoty z bílků
Uvést přípravu mandlové hmoty ze žloutků
Charakterizovat výrobky z jádrových hmot
Vysvětlit příčiny vzniku vad výrobků z jádrové hmoty
Vyjmenovat ostatní jádrové výrobky z jádrových hmot
OV RVP - Odborné vzdělávání ve vztahu k RVP
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ivana Košková. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.