Příprava základních restauračních moučníků E
65-m-2/AH22
Odborné vzdělávání
odborný praktický
E (dvouleté, EQF úroveň 2)
E (tříleté, EQF úroveň 3)
65 - Gastronomie, hotelnictví a turismus
Výroba restauračních moučníků (kód: 29-012-H)
29. 04. 2019
65 - 51 - E/01 Stravovací a ubytovací služby
65 - 51 - E/02 Práce ve stravování
28
30. 04. 2020
Znalost surovin a jejich předběžné zpracování. Tepelné úpravy potravin. Práce s recepturou.
Modul se věnuje přípravě základních moučníků. Žáci se naučí připravovat základní moučníky a budou znát způsoby jejich servisu.
Očekávané výsledky učení vycházejí z kompetencí definovaných v profesní kvalifikaci
Výroba restauračních moučníků (kód: 29-012-H)
Žák
Výroba restauračních moučníků (kód: 29-012-H)
1. Hygienicko-sanitační činnosti v cukrářské výrobě, bezpečnostních předpisy a zásady bezpečnosti potravin
2. Příjem potravinářských surovin pro přípravu základních restauračních moučníků
3. Příprava základních restauračních moučníků
Žák:
Učební činnost se koná na pracovišti OV u zaměstnavatele nebo v cvičné kuchyni
2. ročník
Připraví 1 vylosovaný základní restaurační moučník.
Žák je pozorován po celou dobu provádění úkolu - dodržování BOZP, hygieny, technologického postupu, nakládání se surovinami, senzorické vlastnosti pokrmů.
Hodnocení je provedeno ústně v průběhu a po dokončení práce.
Splněný modul je tehdy, když žák absolvuje 90 % hodin výuky. Připraví vylosovaný základní moučník a prezentuje je.
Hodnocena je organizace práce, postup práce, dodržení zadaného technologického postupu, příprava a úklid pracoviště, dodržování BOZP a hygienických předpisů.
Hodnocení je slovní + známka
Kritéria hodnocení:
Organizace práce, postup práce - 20 %
Dodržení technologického postupu - 40 %
Senzomotorické vlastnosti pokrmů -15 %
BOZP + hygiena – 5 %
Doplňující otázky, správnost a projev – 20 %
Hodnocení:
100 % – 85 % 1
84 % – 69 % 2
68 % – 53 % 3
52 % – 38 % 4
37 % – 0 % 5
ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce: technologie: učebnice pro odborná učiliště. 3. vyd. Praha: Parta, 2010. ISBN 978-80-7320-152-4.
OV NSK - Odborné vzdělávání ve vztahu k NSK
Materiál vznikl v rámci projektu Modernizace odborného vzdělávání (MOV), který byl spolufinancován z Evropských strukturálních a investičních fondů a jehož realizaci zajišťoval Národní pedagogický institut České republiky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Závišková. Creative Commons CC BY SA 4.0 – Uveďte původ – Zachovejte licenci 4.0 Mezinárodní.